ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αρμάτα 

Ο Δήμος Σπετσών τιμά κάθε χρόνο τους ντόπιους ήρωες που πολέμησαν στη γνωστή ναυμαχία του 1822, η οποία έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του ‘21, διοργανώνοντας μια εβδομάδα γεμάτη συναρπαστικές εκδηλώσεις. Η λεγόμενη "Αρμάτα" είναι ίσως το μεγαλύτερο γεγονός του νησιού, η οποία είναι στην πραγματικότητα μια αναπαράσταση της ένδοξης ναυμαχίας, πλαισιωμένη από πολλές θεαματικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Διεθνής Αγώνας Κλασσικών & Παραδοσιακών Σκαφών 
“Spetses Classic Yacht Regatta”      
                                                                                                       

Το Spetses Classic Yacht Regatta ξεκίνησε το 2011 και από τότε είναι ο δημοφιλέστερος παραδοσιακός αγώνας γιοτ στην Ελλάδα. Λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι, και διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών. Οι Σπέτσες είναι ένα ιδανικό νησί για να φιλοξενηθεί ένα τέτοιο γεγονός, καθώς έχει μακρά ναυτική παράδοση και ιστορία, και συνδυάζεται άψογα με το πιο όμορφο τοπίο. Συμμετέχουν στον αγώνα κάποια από τα πιο όμορφα, παραδοσιακά και κλασσικά σκάφη, καθιστώντας το Spetses Classic Yacht Regatta ένα ασύγκριτο ναυτικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

Εαρινό Ράλι Κλασσικών Αυτοκινήτων

Κάθε χρόνο, σπάνια αυτοκίνητα αντίκες, κάποια από τα οποία χρονολογούνται από το 1921, διασχίζουν το νησί των Σπετσών, διαχέοντας κάτι από τη νοσταλγική αύρα των γνωστών ρομαντικών κλασικών ταινιών. Τα αυτοκίνητα ξεκινούν τον αγώνα από τον Ισθμό της Κορίνθου προς την Κόστα, καλύπτοντας μια απόσταση 150 χιλιομέτρων. Οι θεατές έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικές κλασσικές μάρκες αυτοκινήτων όπως Rolls Royce, Porsche, Jaguar και Ferrari. Είναι μια εκδήλωση-ωδή στην υψηλή αισθητική των κλασσικών αυτοκινήτων, καθώς και στην τέχνη που απαιτείται για να διατηρηθούν σε πλήρη λειτουργία μέχρι σήμερα.
                                                                                
Spetsathlon 

Το Spetsathlon είναι ένα αθλητικό γεγονός που πραγματοποιείται κάθε άνοιξη, με διάφορες εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες για αθλητές και ενθουσιασμένους θεατές, μέσα σε μια όμορφη, φυσική διαδρομή μέσα στο νησί. Το Spetsathlon, αποτελούμενο από το Triathlon Sprint, το Triathlon Endurance, τον αγώνα κολύμβησης και τον αγώνα ποδηλασίας, είναι μια γιορτή του αθλητικού  ιδεώδους, στην αγκαλιά του φυσικού τοπίου του νησιού.
Φωτογραφίες
USEFUL LINKS
Porto Vecchio
Παλιό Λιμάνι Σπετσών
Τ.Κ. 18050 Ελλάδα
Τηλ. Επικοινωνίας: +30 6938 690910
E. info@portovecchio.gr
FOLLOW US
© 2020 Porto Vecchio Hotel. All rights reserved.